Menu weselne

Zapewniamy

  • Nakrycie i dekoracja stołów weselnych
  • Świeczniki i świece
  • Serwetki i kelnerki
  • Chleb dla młodej pary
  • Dekoracja stołu do szampana i tortu weselnego
  • Profesjonalna obsługa kucharska i kelnerska
  • Klimatyzowana sala
  • Szatnia
  • Parking
  • Pokój dla Młodej Pary

Dodatkowo płatne

  • Poprawiny
  • Stół staropolski
  • Prosiak pieczony
  • Barek
  • Pokoje
  • Pokaz sztucznych ogni
  • Auto do ślubu

Przekąski zimne

Łosoś norweski balsamowany limonką i miodem podany na sianku z kiełek bazyli

(łosoś wędzony marynowany podany z kiełkami bazyli, dekorowany Świeżymi warzywami)

Sushi trzy rodzaje z dodatkiem pomarańczowego kawioru

(z pieczonym łososiem, pieczonym kurczakiem i wędzonym łososiem, prasowane algi nadziewane
ryżem z dodatkiem różnych mięs i dużą gamą barwnych przypraw z Azji)

Tymbaliki z indyka

(gotowane golonki z indyka, warzywami i naturalnym auszpikiem)

Rolada z polędwiczki wieprzowej z natką pietruszki, świeżych grzybów, papryki i szczypiorku

(parowana rolada wieprzowa z dodatkiem grzybków i warzyw podana w formie przekąski)

Sałatka śródziemnomorska z owocami morza

(mix sałat kolorowych z dodatkiem świeżych pomidorów, czosnku, owoców morza, oliwek, cytryny, i sosu koperkowo-ziołowego)

Śledzik z sosem podany z kolorową cykorią

(matias podany z sosem i cykorią garnierowany świeżymi warzywami i ziołami)

Sałata lodowa z marynowanym kurczakiem i warzywami

(sałata lodowa z dodatkiem pomidora, ogórka, szczypiorku, rzodkiewki, jajka oraz marynowanego kurczaka)

Stół pysznych smakołyków udekorowany owocami z całego świata oraz tradycyjnych czekoladowych cukierków

(pięć rodzaj ciast z renomowanych cukierni ułożonych na platerach w towarzystwie egzotycznych owoców i cukierków czekoladowych)

Serwis kawowo – herbaciany

(kawa rozpuszczalna, parzona lub espresso oraz kilkanaście rodzaj herbat z różnych stron świata)



I wydanie

Zapalane flaczki wołowe po staropolsku

(flaczki wołowe na rosole wieprzowo-wołowym ze świeżo tartymi warzywami)

Rosołek z makaronem, marchewką i natką z pietruszki

(wywar wołowo-drobiowym z makaronem, natką pietruszki i marchewką)



II wydanie

Karkówka pieczona w sosie borowikowym dodatkiem klusek śląskich

(marynowana karkówka pieczona w niskiej temperaturze serwowana w towarzystwie klusek śląskich)

Pieczony filet z kaczki lub udko podany z musem marchewkowym

(marynowana pierś z kaczki lub udko, pieczona z dodatkiem ziół podana na musie ze świeżych marchewek)

lub
Pieczona golonka podana z sosem piwnym

(golonka marynowana i pieczona w piwie)

De Volaille smażony na głębokim tłuszczu z dodatkiem frytek

(masło zawinięte w soczysty filet z kurczaka, panierowany i smażony na głębokim tłuszczu z dodatkiem frytek)

Surówka z kapusty pekińskiej z selerem naciowym oraz z pora z zielonym groszkiem i jabłkiem



III wydanie

Deser lodowy z bitą śmietaną i owocami

(dwa rodzaje lodów, polewa, bita śmietana, brzoskwinia i ananas)



IV wydanie

Szkarłatny barszczyk z pasztecikiem

(barszcz czerwony gotowany z świeżych buraczkach z dodatkiem przypraw i czosnku zawkaszany sokiem z cytryny podany z pasztecikiem drożdżowym własnego wypieku)



V wydanie

Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym podane z ziołową kaszą

(polędwiczki pieczone i duszone z kurkami z dodatkiem ziołowej kaszy perłowej)

Buraczki zasmażane na masełku z sokiem z cytryny



VI wydanie

Filetowany udziec z kurczaka

(marynowany udziec z kurczaka w marynacie z dodatkiem ostrych papryczek i czosnku oraz naturalnych przypraw, pozbawiony kości)

Schab faszerowany szpinakiem

(schab smażony z musem ze szpinaku, świeżych pieczarek, zapieczony z serem)

Surówka coleslaw z młodej kapusty z koperkiem
Ziemniaczki smażone



VII wydanie

Uroczysta ceremonia krojenia tortu weselnego



VIII wydanie

Zupa krem ze świeżych pomidorów i śmietany

(pikantny bulion wielomięsny z dodatkiem dojrzałych pomidorów, miksowany i zagęszczony gęstą śmietaną)



IX wydanie

Zraziki wołowe z sosem myśliwskim

(wołowina nadziewana boczkiem duszona w sosie myśliwskim)

Panierowana roladka drobiowa z serem i szynką

(panierowane roladki z piersi kurczaka, żółtego sera, szynki i szczypiorku smażona na tłuszczu)

Pieczony filet z dorsza (lub inna ryba)

(marynowany filet z dodatkiem świeżo tartego pieprzu i limonki oraz pachnącego koperku)

Surówka z selera z żurawiną doprawiona świeżymi przyprawami
Ziemniaczki gałkowane z koperkiem



X wydanie

Szaszłyki drobiowo-wieprzowe

(marynowane polędwiczki wieprzowe oraz piersi z kurczaka, papryka świeża, boczek wędzony, cebulka)

Biała kiełbaska pieczona

(sparzona biała kiełbasa pieczona w wysokiej temperaturze)



XI wydanie

Żurek z jajkiem i wędzonką

(żurek robiony na zakwasie chlebowym z dodatkiem kiełbaski wędzonej, przesmażonej z czosnkiem zabielany delikatną śmietaną)

Potrzebujesz więcej informacji? Zadzwoń!

+48 (24) 366 85 00

Bądźmy w kontakcie

Odwiedź nas

ZŁOTA PODKOWA
Sala bankietowa

ul. Zglenickiego 1A
09-400 Maszewo Duże

Zadzwoń

Tel: +48 (24) 366 85 00
Kom: +48 608 704 550
Kom: +48 604 932 550