Menu

Przekąski zimne

Bukiet marynat
Indyk wędzony z kawałkami świeżych manadarynek
Jajka w majonezie i szczypiorkiem
Karkówka po warszawsku
Kurczak z bakaliami w galarecie
Łosoś norweski w galarecie
Łosoś wędzony z cytryną
Łosoś wędzony z kawiorem na jajku
Łosoś wędzony z limonką
Półmisek mięs pieczonych po staropolsku
Półmisek ryb wędzonych z cytrynką
Półmisek serów pleśniowych
Półmisek wędlin wędzonych
Pstrąg w galerecie
Rolada z kaczki i rodzynkami
Rolada z kaczki w galarecie
Rolada z kaczki w sosie koktaliowym
Rolada ze schabu z sosem tatarskim
Ryba po grecku
Ryba w towarzystwie brokół i grzybków w sosie serowym
Sałata lodowa ze szynką warzywami i dresingiem czosnkowym
Sałata lodowa z warzywami i smażonym kurczakiem
Sałatka jarzynowa
Sałatka meksykańska
Sałatka po grecku
Sałatka sezonowa
Sałatka śledziowa
Sałatka węgierska
Sałatka z makaronu penne,tuńczyk i warzywami
Sałataka z ryżem, kurczakiem i owoacami
Sandacz w galarecie
Stół staropolski
Szczupak w galarecie
Szparagi zwijane w szynce z sosem chrzanowym
Śledzik po bałtycku skropiony zalewą octową
Śledzik pod pierzynką (buraczki, jaja, cebula)
Śledzik w oleju
Śledzik w śmietanie
Tatar wołowy
Tatar z łososia
Torcik z sera mozarella, pomidora, ogórka i świeżej bazylii
Trio śledziowe (sos koktaliowy, koperkowy, cebulowy)
Tymbaliki drobiowe

Zupy

Barszcz czerwony
Barszcz czerwony z krokietem
Barszcz czerwony z uszkami
Biały barszcz na naturalnym zakwasie
Buef strogonoff
Falczki wołowe
Krem z pieczarek
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Rosół z makaronem
Zupa z grzybowa z łazankami
Żurek z jajkiem
Żurek z jajkiem i kiełbaską

Dania z drobiu

De volaille
Kaczka z nadziewaną wątróbką, słoninką i bakaliami pieczona
Kotlet pożarski w sosie pieczarkowym
Kurczak po hindusku w sosie curry
Pierś po gołgowsku z pieczarką z rusztu
Pierś z indyka w złocistej panierce smakowej
Pierś z kurczaka z pomidorem zapiekanym z serem
Szaszłyk drobiowy
Szaszłyk szwajcarski (ser, szynka)
Udka faszerowane
Udka faszerowane w sosie miodowo-rodzynkowym
Udka pieczone
Zrazy z indyka i warzywa w sosie pomdorowym

Dania z wieprzowiny

Golonka pieczona w bukiecie z warzyw prosiak pieczony
Golonka po bawarsku
Karkówka w jarzynach
Karkówka w sosie myśliwskim
Karkówka w sosie pieczeniowym
Karkówka w sosie śmietanowo-grzybowym
Polędwiczki wieprzowe pieczone
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku wędzonym
Schab mazowsze faszerowany serem,szynką i pieczarkami
Schab po cygańsku
Schab z pomidorem
Kotlet schabowy
Stek z cebulką i pieczarką
Szaszłyki wieprzowe
Sznycle wieprzowe zapiekane z serem
Zrazy z polędwiczki wieprzowej

Dania z wołowiny

Antrykot
Antrykot z pieczarką z rusztu
Bryzol z polędwicy wołowej
Buef strogonoff
Sztuka mięsa w sosie szarym

Dania z ryb

Łosoś norweski w sosie koperkowym
Panga smażona w sosie porowo-serowym
Pstrąg soute
Ryba maślana w pomidorach
Sandacz w sosie szafranowym

Dodatki

Frytki
Kasza gryczana prażona
Krokiety ziemiaczane
Makaron tiagatella
Półksiężyce smażone
Purre ziemiaczane
Ryż na dziko
Ryż na sypko
Ryż po turecku
Ryz prażony
Ryż szafranowy
Sałatka z rzodkiewką i słodko-kwaśną śmietaną
Surówka z białek kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z marchwi
Surówka z ogórka kiszonego, cebuli, papryki i musztardy
Surówka z pora
Surówka z selera i owoców
Talarki smażone
Ziemiaczki pieczone z wędzonym boczkiem i ziołami
Ziemiaczki smażone
Ziemiaczki z koperkiem

Sale pełne możliwości

Nasza pięknie udekorowana sala zapewni komfort i wspaniałą atmosferę zabawy. Dla spragnionych tańca nie zabraknie miejsca na parkiecie. Będziecie Państwo usatysfakcjonowani naszą dyskretną i profesjonalną obsługą. Duża sala bakietowa ma doskonałą akustykę, jest klimatyzowana i przestrzenna - może pomieścić ponad 200-tu gości. Zamknięty kompleks pośród zieleni i cicha, spokojna okolica sprawi, że poczujecie się Państwo bezpiecznie i intymnie. Dla bardziej kameralnych imprez dysponujemy mniejszą salą, która może pomieścić do 65 gości. Dla zainteresowanych organizujemy oczepiny z zespołem pieśni i tańca "Wisła".

Bądźmy w kontakcie

Odwiedź nas

ZŁOTA PODKOWA
Sala bankietowa

ul. Zglenickiego 1A
09-400 Maszewo Duże

Zadzwoń

Tel: +48 (24) 366 85 00
Kom: +48 608 704 550
Kom: +48 604 932 550