Menu

Przekąski zimne


Kanapeczki koktajlowe
Karkówka pieczona w ziołach z piklami
Karkówka po warszawsku z musem chrzanowym
Łosoś Norweski w dwóch odsłonach – tatar oraz pieczony z bazylią
Łosoś Norweski marynowany w cytrynie i miodzie z zielonym pieprzem
Łosoś Norweski w galarecie
Łosoś wędzony z cytryną i limonką
Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem i suszonym pomidorem
Polędwiczka wieprzowa z musem ziołowym
Półmisek mięs pieczonych po staropolski
Półmisek ryb wędzonych z cytrynką
Półmisek serów
Półmisek wędlin wędzonych
Półmisek wędlin i serów
Pstrąg w galarecie
Rolada z kaczki z żurawiną
Rolada z kaczki w galarecie
Rolada z kaczki w sosie koktajlowym
Rolada z kurczaka z bakaliami
Rolada ze schabu z sosem tatarskim
Ryba po grecku
Sałata lodowa ze szynką dojrzewającą, warzywami i dresingiem
Sałatka caprese ( pomidor malinowy z mozzarellą i dresingiem bazyliowym )
Sałatka Cezar z sosem z anchois i parmezanem
Sałatka grecka z warzywami, oliwkami i serem feta
Sałatka Gyros z pieczonym kurczakiem i warzywami z sosem czosnkowym
Sałatka jarzynowa
Sałatka meksykańska z ryżem i czerwoną fasolą
Sałatka śledziowa
Sałatka z ananasa i sera fety w towarzystwie bazylii
Sałatka z makaronu penne, tuńczykiem i warzywami
Sałatka z owocami morza (krewetkami i kalmarami) z warzywami i pikantnym sosem
Sandacz w galarecie
Sushi z sosem sojowym (trzy rodzaje )
Szparagi zwijane w szynce z sosem chrzanowym w galarecie
Śledzik pod pierzynką (buraczki, jaja, cebula)
Śledzik w oleju
Śledzik w śmietanie
Tatar wołowy
Tatar z łososia
Tortilla w 3 smakach ( z kurczakiem, rybą i szynką )
Tymbaliki drobiowe z indyka z dodatkiem groszku i marchewki

Zupy


Barszcz czerwony (czysty, z pasztecikiem lub uszkami)
Bouef strogonow wołowy
Flaczki wołowe
Krem z białych warzyw
Krem z dyni z mlekiem kokosowym i imbirem
Krem z grzybów z oliwą truflową
Krem z pomidorów ze świeżą bazylią
Krem z pieczarek z natką i groszkiem ptysiowym
Krem z zielonego groszku
Rosół z makaronem i natką
Zupa gulaszowa z kluseczkami
Zupa z grzybowa z łazankami
Żurek z jajkiem i kiełbaską

Dania z drobiu


De volaille z masełkiem
Kaczka nadziewana farszem mięsno-wątróbkowym
Kotlet pożarski w sosie pieczarkowym
Kurczak po hindusku w sosie curry
Panierowana pierś z kurczaka
Pieczona noga z kaczki w majeranku
Pierś z indyka w złocistej panierce
Pierś z kaczki z rozmarynem i marchewką
Pierś z kurczaka z tradycyjnym farszem
Pierś z kurczaka z pomidorem zapiekanym z serem
Szaszłyk drobiowy
Udziec z kurczaka pieczony z ziołach
Zrazy z indyka z warzywami w sosie pomidorowym

Dania z wieprzowiny

Eskalopki z polędwiczki z sosem serowym
Golonka pieczona w bukiecie warzyw z chrzanem
Golonka pieczona w piwie
Karkówka w jarzynach
Karkówka w sosie myśliwskim
Karkówka w sosie pieczeniowym
Karkówka w sosie grzybowym
Medaliony z polędwiczki z sosem z zielonego pieprzu
Polędwiczki wieprzowe pieczone
Polędwiczki wieprzowe z sosem (kurkowym, pieprzowym, borowikowym)
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku wędzonym
Schab z morelą i śliwką z sosie pieczeniowym
Schab z szpinakiem, pieczarka i serem
Schab z pomidorem
Kotlet schabowy
Szaszłyki wieprzowe
Sznycle wieprzowe zapiekane z serem mozzarella
Zrazy z polędwiczki wieprzowej
Żeberka w miodzie

Dania z wołowiny

Antrykot z masełkiem czosnkowym
Bitki wołowe w sosie warzywnym
Bryzol z polędwicy wołowej w sosie z czerwonego wina
Bouef strogonow
Gulasz wołowy
Sztuka mięsa w sosie szarym
Zraziki wołowe z cebulką i ogóreczkiem w sosie myśliwskim

Dania z ryb

Dorsz filet smażony marynowany w mleku z kolendrą
Dorsz filet na sosie serowo porowym
Łosoś norweski w sosie koperkowym
Okoń morski w sosie limonkowo miętowym
Pstrąg soute
Sandacz w sosie szafranowym
Sola w panierce z koperkiem i cytryną
Sum smażony na maśle klarowanym

Dodatki

Buraczki zasmażane
Frytki
Kasza gryczana prażona z majerankiem
Kasza jęczmienna
Kluski śląskie
Makaron tagiatella z brokułami i bazylią
Marchewka w sosie pomarańczowym
Półksiężyce smażone
Purée ziemniaczane
Ryż na sypko
Ryż dziki
Surówka colesław
Surówka z białek kapusty z koperkiem
Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z marchwi
Surówka z ogórka kiszonego, czerwonej cebuli i musztardy
Surówka z pora z jabłkiem
Surówka z selera z żurawiną
Talarki smażone
Warzywa na parze
Ziemniaki gotowane
Ziemniaczki pieczone z wędzonym boczkiem i ziołami
Ziemniaczki z koperkiem

Sale pełne możliwości

Nasza pięknie udekorowana sala zapewni komfort i wspaniałą atmosferę zabawy. Dla spragnionych tańca nie zabraknie miejsca na parkiecie. Będziecie Państwo usatysfakcjonowani naszą dyskretną i profesjonalną obsługą. Duża sala bakietowa ma doskonałą akustykę, jest klimatyzowana i przestrzenna - może pomieścić ponad 200-tu gości. Zamknięty kompleks pośród zieleni i cicha, spokojna okolica sprawi, że poczujecie się Państwo bezpiecznie i intymnie. Dla bardziej kameralnych imprez dysponujemy mniejszą salą, która może pomieścić do 65 gości. Dla zainteresowanych organizujemy oczepiny z zespołem pieśni i tańca "Wisła".

Bądźmy w kontakcie

Odwiedź nas

ZŁOTA PODKOWA
Sala bankietowa

ul. Zglenickiego 1A
09-400 Maszewo Duże

Zadzwoń

Tel: +48 (24) 366 85 00
Kom: +48 608 704 550
Kom: +48 604 932 550